top of page
C-vitamin er de hvide blodcellers ammunition

Bragt i sund-forskning.dk i august 2015.

Den amerikanske læge Frederick Robert Klenner lavede en stor samling historisk spændende forskning omkring C-vitamins helbredende virkning på omkring 30 sygdomme gennem sit virke som læge og indtil sin død i 1984. Her er et tilbageblik på nogle af hans resultater og forståelse for, hvordan C-vitamin arbejder i kroppen.

 

Kur mod stivkrampe

I 1951 blev en 6 årig dreng indlagt på hospitalet med et voldsomt anfald af stivkrampe. Dr. Klenner behandlede ham med store doser af C-vitamin (ascorbinsyre), som han injicerede med 3 - 4 timers mellemrum. I alt fik drengen 22 gram C-vitamin (22.000 mg) det første døgn. Derefter 24 gram og allerede efter 2 døgn havde drengen kun milde mavekramper tilbage. Drengen fik også stivkrampe antitoksin, penicillin og calcium gluconat. Dr. Klenner har udtalt, at han ikke mener, at antitoksinet har en helbredende virkning på stivkrampe, og han var af den overbevisning, at C-vitaminet var den altafgørende nøgle i behandlingen.

Stivkrampe begynder som regel med at tyggemusklerne bliver stive, og det kan være svært at åbne munden. Derefter opstår der smertefulde sammentrækninger i nakke-, mave og rygmuskler - så voldsomt at ryggen kan spændes i en bue bagover. Det er sket, at krampesammentrækningerne har brækket en knogle i kroppen.

Efter et par uger er man frisk igen, hvis man overlever sygdommen. Hos spædbørn er dødeligheden dog omkring 90%.

 

Fandt kur under polioepidemien

Et andet spændende af Dr. Klenners resultater er hans erfaring med C-vitamin i behandlingen af polio, som han publicerede i American Medical Association i 1949. Hans erfaringer beskrev en fuldbåren kur mod polio med intravenøs C-vitamin, hvor alle 60 patienter ud af 60 blev helbredt. Generelt ordinerede han 350 - 700 mg. C-vitamin pr. kg. kropsvægt dagligt.

I juni 1949 var polioepidemien i U.S.A. på sit højeste, og det er derfor bemærkelsesværdigt, at Klenners resultater ikke gav genlyd i befolkningen. Først langt senere har den amerikanske læge Dr. Thomas Levy med begejstring for Klenners arbejde bragt nyt fokus på hans resultater. I sin bog "Curing the Incurable: Vitamin C, Infectious Diseases, and Toxins" erkender han det tragiske i, at så mange mennesker døde under polioepidemien, når C-vitaminkuren kunne have gjort en afgørende forskel på det store antal døde og invaliderede.

 

Hindrede at konen fik tænderne trukket ud

På et tidspunkt fik Klenners kone blødende tandkød og tandlægen endte med at konkludere, at hendes tænder skulle trækkes ud. Klenner kunne huske, at han havde læst om et forsøg, hvor man behandlede chimpanser med samme symptomer med C-vitamin. Hans kone fik derfor flere injektioner af stoffet og blødningerne stoppede.

 

C-vitamin er som ammunition for de hvide blodceller

Dr. F.R. Klenner skriver i publikationen " Significance of High Daily Intake of 
Ascorbic Acid in Preventive Medicine", at C-vitamin skal gives i høje doser for at være effektiv. Det har været skelsættende i forhold til virusinfektioner som virus encephalitis (som giver infektion i hjernevævet), og han anbefaler, at man aldrig giver mindre end 350 mg. / kg. kropsvægt. Dosis skal gentages hver time 6 - 12 gange afhængigt af resultaterne og derefter med 2 - 4 timers mellemrum til patienten er blevet rask.

Klenner beskriver, hvordan de store doser ascorbinsyre bringer kroppens væv tilbage i en mætningstilstand, hvor de hvide blodceller er i stand til at tilintetgøre patogener, som kan forstyrre balancen. Hvis ikke de hvide blodceller er mættet med ascorbinsyre, er de som soldater uden kugler, skriver han. Infektioner med streptokokker og stafylokokker samt difteri har han kureret på få timer med intravenøse C-vitamindoseringer på 500 - 700 mg / kg legemsvægt.

Lymfocytter er også hvide blodceller, og Wintrobe har observeret, at det er lymfocytterne, som rent faktisk er med til at opbygge antistofferne i vores krop, og at den lymfatiske respons på en infektion er direkte parallel med det tempo, som patienten kommer sig i. Klenner påpeger det åbenlyse hul mellem vaccinationsprogrammerne og forståelsen for samtidig at ordinere C-vitamin, som kan hjælpe kroppen med at danne de vigtige antistoffer.

Klenners resultater er et slående eksempel på, at der allerede findes spændende og vedkommende forskning, som vi stadig kan lære noget af i dag. Vi skal turde gå imod myndighedernes forsigtige max-doser og stille spørgsmålstegn ved rigtigheden af, at vi ikke kan få lov at bruge den rigtige behandling for den lange række af sygdomme, som Klenner med succes viste, at ascorbinsyre kan behandle.

 

Sygdomme som Dr. Klenner havde succes med at behandle med C-vitamin

Lungebetændelse

Encephalitis (infektion i hjernevævet)

Herpes Zoster

Herpes simplex

Rocky Mountain spotted fever (RMSF)

Mononucleose

Bugspytkirtelbetændelse

Leverbetændelse

Blærebetændelse

Alkoholisme

Gigt

Nogle cancerformer

Leukæmi

Åreforkalkning

Forhøjet kolesterol

Diskosprolaps

Sår på hornhinden

Mavesår

Diabetes

Grøn stær

Skizofreni

Brandsår og sekundære infektioner

Hedeslag

Sår efter stråling

Kraftige metalforgiftninger (kviksølv, bly o.l.)

Giftige bid fra insekter og slanger

Multipel sclerose

Kronisk træthed

Komplikationer efter operationer

 

Du skal dog ikke selv gå I gang med at behandle ovenstående sygdomme, men tage kontakt med læger, der har specialiseret sig i høje doser  af intravenøse C-vitaminbehandlinger. Du kan finde dem på www.iom.dk.

Ernæringsterapeuter og biopater/naturopather i biologisk medicine er også en mulighed, så du får anden støtte terapi end C-vitamin

 

Skrevet af Rikke Agersted

bottom of page