top of page
Ørkenplante effektiv til gigt og andre sygdomme med ophobning af affaldsstoffer

Bragt i sund-forskning.dk i april 2017.

  

Der kan være mange årsager til at affaldsstofferne ikke udskilles ordentligt. Fælles for alle er dog, at det giver problemer i kroppen, når det sker, fordi stofferne recirkuleres med blodbanen og føres rundt i kroppen igen, i stedet for at blive udskilt med udrensningsorganerne. Når det sker, kan det være benzin på bålet i forhold til udvikling eller forværring af sygdomme som gigt, smerter i led og musker, blære- og galdesten samt åreforkalkning, immunnedsættelse og udmattelse.

 

Hvad er affaldsstoffer?

Vi indtager mange fødevarer, som er påvirket af forskellige tilsætningsstoffer i form af konservering, smagsforstærkere, farvestoffer og alt muligt andet i den boldgade. Dertil kommer pesticidrester, medicinrester og forurening, der optages af dyr og planter for til sidst at ende i vores maver. Oveni dette kan den enkelte indtage medicin, herunder hormoner, som skal nedbrydes og udskilles oveni de naturlige processer, som kroppen udfører hver eneste dag for at opretholde vores eksistens.

Overstiger belastningerne det udbytte, kroppen får fra kosten, er det ikke alle stoffer, som bliver udskilt, og de vil ophobes i systemet. Dette bliver særlig slemt, hvis en person lider af forstoppelse. Når afføringen ligger længe i tarmen, bliver en del af stofferne i den optaget igen gennem tarmvæggen og sendt ud i blodbanen. Det belaster systemet.

 

Modstand på udrensning

Interessant nok er mange læger og andre fagfolk uenige i, at udrensning af affaldsstoffer er nødvendigt. De påstår, at kroppen selv klarer disse ting, og at detox kure derfor er unødvendige. Fakta er dog, at vi lever i en verden, hvor vi indtager uhyrlige mængder af belastninger gennem kosten og den luft, vi indånder. Fakta er også, at rigtig mange mennesker bliver fri for deres skavanker eller mærker tydelige bedringer på forskellige sygdomme, når de lægger kosten om og giver kroppen en velfortjent udrensning. I den naturmedicinske verden ser vi hele tiden de gode resultater, og vil derfor aldrig holde op med at vejlede omkring dette emne.

Ved ophobning af affaldsstoffer handler den naturmedicinske behandling om at fjerne dem og hjælpe kroppen til selv at regulere udrensningen af dem på sigt, hvis det er muligt. Nogle har dog brug for ekstra hjælp resten af livet, ifald sygdom er opstået.

Motion, kostvejledning og en målrettet indsats ved hjælp fra kosttilskud og andre ting, der kan fordre udskillelsen af affaldsstofferne kan være løsningen.

 

Djævleklo virker inflammationshæmmende

Roden fra den spændende plante venustorn eller djævleklo (navnet kommer fra små klo-lignende vækster på plantens frugt, som beskytter den mod sultne ørkenbeboere) indeholder nogle irioide glykosider, harpagosid og harpagid, som har stærke antiinflammatoriske virkninger. Glykosiderne har indflydelse på de biokemiske processer, som styrer calciums indstrømning i cellerne.

Indstrømningen af calcium påvirker også tilstrømningen af enzymet phosphorlipase A2, der virker som en katalysator for de processer, der producerer inflammatoriske eicosanoider (prostaglandiner). Når calcium indstrømningen reguleres, følger de inflammatoriske processer med. I et forsøg fra 1982 behandlede man 630 patienter med forskellige gigtsygdomme med venustorn. 42% - 85% af deltagerne fik det markant bedre efter seks måneder. Det var især dem med gigt i rygsøjlen eller de vægtbærende led, som mærkede en stor forskel. En anden undersøgelse af djævleklos virkning på dårlig ryg viste, at 9 ud af 51 personer i forsøgsgruppen blev smertefrie efter blot 4 ugers behandling, hvorimod det blot var en person fra kontrolgruppen.

 

Mange flere effekter

Venustorn indeholder mange flere stoffer end de nævnte glykosider, og planten kendes for sin generelle udrensende effekt. Mange mavetarm sygdomme kan behandles med planten, herunder diarré, forstoppelse, dårlig fordøjelse og manglende appetit. Djævleklo indeholder en del bitterstoffer, som er med til at aktivere de naturlige fordøjelsesprocesser og højner derigennem udskillelsen af affaldsstoffer.

Mængden af calcium i cellerne regulerer musklernes sammentrækning, hvilket også har indflydelse på hjerterytmen og blodtrykket. Er der svingende ind- og udstrømning i hjertecellerne kan det føre til arytmi og forhøjet blodtryk, som altså kan afhjælpes med venustorn, der regulerer calcium indstrømningen.

Djævleklo som te eller kapsler

Venustorn fås både som te og kapsler.

Teen: 1 tsk. venustorn kommes i ½ l. kogende vand, som tages af varmen. Lad teen trække natten over, si den og drik 1/3 af den 10 minutter inden hvert måltid. Kold eller varm.

Teen indeholder mange bitterstoffer og kan være svær for nogle at indtage. De kan i stedet bruge kapsler.

Djævleklo skal tages i mindst 4 uger før virkningen begynder at vise sig.

Djævleklos virkeområder

Den skattede urt virker blodrensende, fjerner affaldsstoffer, fremmer fordøjelsen, virker smertestillende, er inflammationshæmmende og virker på en lang række sygdomme gennem disse egenskaber.

Skrevet af Rikke Agersted

bottom of page